INGREDIENSER OG AKKREDITERINGER

Visste du at opptil 60% av det som legges på huden, blir absorbert i kroppen?

Huden din er et levende organ og reagerer på det den bli tilført på samme måte som resten av kroppen din gjør. Hvis du spiser ”søppelmat” vil kroppen din føle seg dårlig, huden din er ikke annerledes.

Dette er grunnen til at alle PHB-produkter er håndlaget ved hjelp av 100% naturlig og organiske ingredienser som har vist seg å være trygge og effektive. Produktsortimentet blir kontinuerlig forbedret i takt med utviklingen i kosmetikkindustrien.

 

PHB har følgende akkrediteringer:

100% Vegansk

PHBs produkter er 100% vegansk og vegetarisk. PHBs kolleksjon er registrert hos The Vegan Society UK.

«Jeg anbefaler absolutt PHB Ethical Beauty sine produkter til alle som ønsker å leve i tråd med sine oppfatninger, eller alle som er interessert i produkter som er milde på huden og miljøet.» Jasmijn De Boo, konsernsjef, The Vegan Society.

 

Mot dyrestesting

PHB tester ikke på dyr og er sterkt imot dyreforsøk. Alle ingredienser og råvarer er hentet fra selskaper som støtter denne etiske holdningen og ikke tester noen av sine ingredienser på dyr.

Alle PHB-produkter er sertifisert ”Cruelty Free”. Våre produkter er registrert hos BUAV Cruelty Free (British Union for Abolition of Vivisection) og PETAs Beauty Without Bunnies-kampanje.

 

Sertifisert Halal

Alle produktene i PHB Collection er sertifisert Halal av Universal Halal Agency UK.

Halal-sertifisering garanterer PHB-produkter er fri for haram-alkoholer (som etanol og denaturert alkohol) og fri fra genetisk modifiserte ingredienser. Det er ikke nok kunnskap om sikkerheten eller langsiktige helseimplikasjoner ved bruk av genetisk modifiserte ingredienser.

 

Etisk og miljøvennlig

PHB-produkter er laget med respekt for jorden. De bruker miljøvennlig emballasje som er resirkulerbar. PHB bruker ingredienser som er etisk høstet og der det er mulig støttes rettferdig handel kooperativer og gjenoppbyggingsprosjekter som gir stabilitet til bønder og deres lokalsamfunn. Vi er dedikert til å sourcing våre ingredienser ansvarlig, og vi vil bidra til å øke bevisstheten om noen av de etiske ingrediensene som finnes i skjønnhetsprodukter.

Etisk høstede ingredienser: Mineralene i kosmetikken er hentet fra India hvor de er utvunnet på en etisk måte. Eierne av gruven bidrar til å finansiere skoler og barnehager, slik at livskvaliteten for de ansatte blir bedre. Organisk sheasmør i produktene kommer fra en kvinne-kooperativ i Vest-Afrika.

Miljøvennlig emballasje: PHB bruker miljøvennlig emballasje som kommer fra gjenbrukskilder. Mye av emballasjen er 100% resirkulerbar, inkludert aluminiumsdeksler, plastflasker og glasskrukker. Vi ber om at du resirkulerer emballasjen og gjør din del for å hjelpe planeten.

 

Palmeolje

PHBs kolleksjon er helt fri for palmeolje.

Palmeolje er en type spiselig vegetabilsk olje produsert i Afrika, Asia og Sør-Amerika. Omtrent 85% av den globale palmeoljeproduksjonen kommer fra Indonesia og Malaysia. Næringen er knyttet til store problemer med avskoging, nedbryting av habitat, klimaendringer, dyremiljø og urfolks rettigheter i landene der den produseres, ettersom landet og skogene må ryddes for å utvikle palmeoljeplantasjene. For å lære mer besøk: www.saynotopalmoil.com

 

Organisk sertifiserte ingredienser

PHB bruker en rekke organiske og organiske sertifiserte ingredienser i hele sortimentet. Alle organiske ingredienser er tydelig merket i ingredienslister og på produktetiketter i henhold til standarder fra The Soil Association og COSMOS. Mange produkter forteller deg nøyaktig prosentandel av organiske ingredienser, for eksempel ansiktsvask og ansiktsrensere.

PHB har per i dag ikke organisk/økologisk sertifisering av ferdige produkter, men arbeider for å oppnå dette i nær fremtid. De følger imidlertid de samme strenge kriteriene som er fastsatt av ledende sertifiseringsorganer, merker tydelig når et produkt inneholder organisk sertifiserte ingredienser.

 

Sensitiv hud og allergi

PHB-produkter er gode for sensitive hud og allergikere. Produktene er milde mot huden fordi de bare inneholder sikre og naturlige ingredienser. De er fri for hudirriterende kjemikalier og sterke alkoholer som finnes i mange vanlige skjønnhetsprodukter. PHB tilbyr spesialiserte hudpleieprodukter for eksem og psoriasis.

 

Cøliaki, gluten og hvete allergier

Følgende produkter er 100% Glutenfri: PHB Mineral Kosmetikk, Ansiktsvask, Ansiktstoner, Serum, Øyegeler, Behandlingsgeler, Kroppsvasker, Sukkerskrubb og Såper. Produkter som ikke er nevnt på listen ovenfor, kan inneholde ingredienser avledet fra Gluten eller Hvete, men kan likevel brukes av personer med gluten allergier. PHB har, sammen med Coeliac UK, nøye undersøkt at alle produktene er egnet for cøliaki- og glutenallergikere,

«Gluten forårsaker bare et problem hvis du spiser det. Det kan ikke absorberes gjennom huden. Det er mulig å være følsom overfor ingredienser som brukes i kosmetikk, men dette har ingenting spesifikt å gjøre med cøliaki. » ifølge Celiac UK.

 

Global Shea Alliance

PHB er medlemmer av Global Shea Alliance, en ideell organisasjon som har til formål å fremme økonomisk levedyktig, miljømessig og sosialt ansvarlig produksjon av sheanøtter og sheaprodukter, spesielt for å sikre at folkene som samler nøttene til å produsere smør (vanligvis kvinner) får en rettferdig avtale.

 

Flora & Fauna International

PHB er omtalt i ”The Good Scrub Guide” som er lansert av den veldedige organisasjonen Fauna & Flora International (FFI). Fauna & Flora International har funnet ut at mikroplastperler i kosmetikk forårsaker skade på det marine livet. De har lansert The Good Scrub Guide for å hjelpe forbrukerne til å velge produkter som ikke inneholder plast. Les mer på www.goodscrubguide.org

PHB bruker bare naturlige eksfolierende ingredienser slik som jojoba, og er motstandere av mikroplast som brukes mange eksfoliatorer og som forårsaker skade på havmiljøet.

 

The Ethical Company Good Shopping Guide

PHB fikk en høy score på 92 i The Ethical Company Good Shopping Guide.

The Ethical Company Organisation arbeider for dyrevelferd, menneskerettigheter og miljø ved å gi tydelig informasjon om selskaper for etiske kunder. Good Shopping Guide har blitt verdens mest solgte etisk handel-bok og er nå tilgjengelig online på www.thegoodshoppingguide.com

 

Ingredienser som ikke brukes av PHB

 • Ingen animalske ingredienser
 • Ingen alkohol (etylalkohol, etanol, denaturert alkohol)
 • Ingen parabener
 • Ingen SLS (sodium lauryl sulphate) / SLeS (sodium lauryl ether sulphate) / ALS (ammonium lauryl sulphate)
 • Ingen PEG (polyethylene glycol)
 • Ingen kunstige farger eller duft
 • Ingen G.M (Genetically Modified) Ingredienser
 • Ingen petrokjemikalier
 • Ingen ftalater
 • Ingen formaldehyd
 • Ingen DEA (diethanolamine), TEA (triethanolamine) eller EDTA (ethylenediaminetetraacetic acid)
 • Ingen mikroplast
 • Ingen Nanopartikler
 • Ingen vismutoksyklorid
 • Ingen palmeolje

Animalske ingredienser: Noen av kosmetikkprodusentene bruker fortsatt animalske avledede ingredienser, inkludert fett og oljer i sine produkter. Leppestifter og anti-aging kremer er spesielle syndere. Med mindre et selskap gjør det klart at de ikke bruker animalske avledede ingredienser, er det sannsynlig at noen av deres ingredienser er det. Glyserin er den vanligste ingrediensen, etterfulgt av stearinsyre. Carmine er et annet eksempel som brukes i røde leppestifter, det er en farge som lages av knuste biller. PHB bruker aldri animalske ekstrakter, men bruker naturlige, planteavledede alternativer for disse ingrediensene.

Alkohol: Alkohol er oppført på kosmetikketiketter som «Etanol» eller «Denaturert Alkohol». På fagspråket kalles dette for alifatiske alkoholer. Slike alkoholer kan være svært irriterende for følsom hud og kan føre til at huden tørker ut. Mange produsenter bruker alkohol som et konserveringsmiddel. PHB bruker ikke alifatisk alkohol i produktene, men du vil se cetearyl / cetyl / stearyl / benzylalkoholer oppført i ingredienslistene. Cetearylalkohol er en kombinasjon av cetyl og stearylalkohol som er avledet fra kokosnøttolje. Benzylalkohol forekommer naturlig i mange planter og frukter. Disse ingrediensene har ingen forgiftende egenskaper eller noen likheter med alifatisk alkohol produsert ved gjæring.

Parabener: Parabener er en type konserveringsmiddel som har vært mye brukt i hudpleie og kosmetikk. De siste årene har det blitt stilt spørsmål om disse stoffene kan være kreftfremkallende. Av denne grunn inneholder ingen av våre produkter parabener eller formaldehydavgivende konserveringsmidler som dialysert urea.

Mikroplast: Forskere har funnet ut at mikroperler av plast bidrar til havforurensning. Polyetylen er den viktigste typen mikroplast som ofte brukes i eksfoliatorer. Oksidert polyetylen, polyetylentereftalat (PET), polymetylmetakrylat (PMMA) og polypropylener kan alle føre til skade på livet i havet.

SLS / Sodium Lauryl Sulphate: SLS er en irriterende for hud og øyne, og kan ha langvarige skadelige effekter da den absorberes i blodet og har vist seg å akkumuleres i essensielle organer, inkludert øyne, hjerne og lever. Til tross for dette fortsetter mange produsenter å bruke denne ingrediensen for å lage produkter som skummer, for eksempel sjampo, håndvask og tannkrem. PBH bruker ikke SLS, SLeS eller ALS.

Syntetiske dufter og fargestoffer: Syntetisk duft er også kjent som parfyme. Mange produsenter bruker kunstige dufter og fargestoffer for å endre lukten og utseendet på produktene. Ofte vil svært sterkt luktende produkter bli laget med syntetiske ingredienser, og dete har vært knyttet til hudirritasjon og reaksjoner. PHB bruker aldri syntetisk duft eller fargestoffer, men naturlige plante- og fruktekstrakter og essensielle oljer.

Nanopartikler: I PHBs mineralsk kosmetikk brukes aldri mineraler som behandles til partikler i nanostørrelse. En nanopartikkel er under 0,1 mikron. Disse partiklene er så små at det antas at de kunne komme inn i blodet, og forskningen er ufullstendig med hensyn til mulige effekter. Mineralene i PHBs kosmetiske produkter er alle 3-4 mikron.

Bismuth Oxychloride: Dette er et mineral som finnes i mange vanlige mineralsk kosmetiske produkter. Det er et biprodukt av kobber og blyproduksjon og brukes ofte som fyllstoff. Det anses å være hudirriterende og ansvarlig for kløe og utslett, spesielt for de med sensitiv hud. Ingen av PHBs produkter inneholder dette mineral.

Talkum: Talum har en lignende struktur som asbest, og det har vært rapporter om at det kan føre til respiratorisk sykdom. Det brukes i mange vanlige kosmetiske produkter som fyllstoff, men har vært kjent for å forårsake irritasjon og allergiske reaksjoner. Vi bruker ikke talkum i noen av våre produkter.

Petrokjemikalier: Noen kosmetiske ingredienser er avledet fra petrokjemikalier, inkludert: silikon, mineraloljer og propylenglykol for å nevne noen. De er kjent som irriterende og kan være skadelige for miljøet.